Главният изпълнителен директор в Samsung Electronics Куон Оу-хюн подаде оставка след

...
Главният изпълнителен директор в Samsung Electronics Куон Оу-хюн подаде оставка след
Коментари Харесай

Директор на Samsung подава оставка заради безпрецедентната вътрешна криза

Главният изпълнителен шеф в Samsung Electronics Куон Оу-хюн подаде оставка след 32 години работа в компанията. Причината е " невижданата " по думите му вътрешно-управленска рецесия, през която Samsung минава, стимулира се той в изказване, представено от BBC News. 

Оу-хюн е един от тримата съуправляващи шефове в софтуерния колос. Оставката му идва откакто наследника на империята Samsung Group Ли Джае-Йон беше арестуван по обвиняване в корпуция през август, преди да наследи болния си татко като ръководител на борда на шефовете. 

В същия ден когато Оу-хюн разгласи, че подава оставка, компанията предвижда рекордни облаги за тримесечие. Това обаче не го възпря да съобщи, че се отдръпва. 

Печалбите се дължат значително на нараснали цени и положителни продажби на чиповете за памет на устройствата, създавани от бизнеса. 

В изказването си Оу-хюн показва, че е мислил за отдръпването си дълго време и не е кадърен към този момент да го отсрочва. " При невижданата рецесия отвъртре на открито, пред която сме изправени, имам вяра, че е време компанията да стартира отначало, с нов дух и младо лидество, което по-добре ще отговори на провокациите, идващи от внезапно изменящата се ИТ промишленост ", споделя той. Посочва също, че ще остане в борда на шефовете на Samsung Electronics до март 2018 г. 

Независимо от проблемите с висшия мениджмънт, Samsung предвижда облага от 12,8 милиарда $ за тази година, което би било сериозен растеж по отношение на регистрираните през 2016 година 5,2 милиарда $. Тогава казусът пристигна от избухващите акумулатори на дефектните й телефони. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР